Skip to content

Malmö händelse med koranbränningen

Panel

Hala Akkari
Abdulsalam Nemat
Tarek Kraem
Saeed Alnahhal

Panel moderator:

Nour Abdulsalam

Deltagare:

21 Personer

 Vi behöver inte hata Islam och leva med ett fiendskap mot samerna samt med diskriminerings förklaringar i vår land skrev Löfven. 

Vi arbetar för att fortsätta bygga upp ett enigt mångkulturellt samhälle uppbyggt av fred, förståelse samt respekt mot alla  folkgrupper. Respekt är en viktig faktor för samhällsbyggnad där åsiktsfrihet och yttrandefrihet anses vara något fundamentalt.

Vi ska hålla oss fast vid individens rättighet till trosfrihet som mänskliga rättigheter samt svenska lagen garantera och skyddar. Vi är angelägna om att avvisa hat och de extrema tankarna. Vi strävar efter att bibehålla fred för att ha ett tryggare mångkulturellt samhälle som håller sig till lagarna. 

Utifrån vårt gemenskaps ansvar i samhället bjuder in Dagens dialog till ett möte med en grupp aktivister, som är aktiva i områden såsom juridik, media samt humanitärt arbete för att diskutera : 

  • Vi diskuterar de följande punkterna: 
  1. Händelserna som har skett i Malmö på sistone
  2. Hur befolkningens reaktion i ett allmänt sätt var?
  3. Medias roll att följa upp händelserna. 

 

Vi tog även upp några rekommendationer och förslag för att försöka förhindra extremismens fenomen i all dess former.

Teknik påverkan på människan

Teknisk utveckling var och syftar till att underlätta mänskligt liv i alla aspekter av livet. Sedan början av det tredje årtusendet har takten i denna utveckling accelererat för att radikalt förändra våra livsformer
Läs Mer

Internationella volontärdagen

Harvard University-forskare anser att när man engagerar sig ideellt leder det till att man leva längre och att få en positiv syn på livet, så forskare rekommenderar en "dos" med att delta i "osjälviska" aktiviteter,
Läs Mer

Identitet och självbild

En kanadensisk studie av ungdomar visade att: Krockar uppstår mellan de två kulturerna som invandrarnas barn bär när den sociala normen mellan kulturen i det land där de bor kolliderar med föräldrarnas kultur i en situation då inträffar tvisten med föräldrarna.
Läs Mer

Den saknade pusselbiten i integrationsprocessen.

Vi har samma dröm som Martin Luthers ... att vi och våra barn inte ska utvärderas utifrån ursprungsland, hudfärg, religion och kultur ..
Läs Mer

Dagens dialog

Dagens dialogs huvuduppdrag är att bjuda in deltagare från olika samhällsgrupper till dialog kring aktuella frågor med anknytning till samhället. Vår vision är mot ett bättre inkluderande samhälle.
Läs Mer

Corona mellan hopp och rädsla

“Corona kommer att döda oss” ,“Statistiken är fel”, “Staten bryr sig inte om oss och bryr sig inte om våra barn”, “Beslutsfattning handlar bara om ekonomin, inte om att rädda våra liv”.
Läs Mer
Dela på:

Donera

Ni kan donera via Swish eller banköverföring

1- Via Swish

Ni kan donera via Swish nummer:

1233213543

1- Via Bank

Clearingnummer:
8327-9
Kontonummer:
693 903 473-9
IBAN:
SE80 8000 0832 7969 3903 4739
BIC (8 tecken):
SWEDSESS
BIC (11 tecken):
SWEDSESSXXX