Skip to content

Teknik

Om Kurser

Programmering är helt klart en kunskap för framtiden. Inom alla delar av våra liv finns produkter och tjänster som innehåller någon sorts datorprogram. Det underlättar våra liv och har gjort vardagen enklare. Nuförtiden finns en massa roliga sätt för barn att lära sig programmera. Vi erbjuder många timmars glädje för barn som är nyfikna och intresserade är detta rena drömmen.

LEGO-robot programmering

kr 1100 Kurs pris
 • Längd: 2 Månader
 • Lektioner: 8
 • Timmar: 12 timmar
 • Ålder: 10 - 14 år

Programmera en LEGO-robot för unga ingenjörer

I det här arbetsområdet kommer barnen att bygga en egen robot av LEGO. Roboten kommer att programmera med blockprogrammering. Med hjälp av sensorer kan barnen få roboten att reagera på omgivningen. Roboten ska kunna röra sig, lysa och reagera på ljus, färg och tryck. 

I mindre grupper kommer barnen att ställas inför olika aktiviteter där en robot ska kunna utföra olika uppdrag. I den första aktiviteten kommer barnen att bekanta sig med materialet och bygga en robot. Barnen kommer sedan att lära sig att programmera analogt och digitalt, och träna på hur man sparar program i robotens EV3-enhet. De kommer också att ställas inför uppdrag där de ska använda ljud, bilder, ljussensor och trycksensorer, när barnen programmerar roboten. Som sista aktivitet ska barnen hitta på en teknisk utmaning för roboten som de sedan ska kunna lösa med andra.

Python programmering

kr 1100 Kurs pris
 • Längd: 2 Månader
 • Lektioner: 8
 • Timmar: 12 timmar
 • Ålder: 10 - 14 år
NY

Vad är Python?

Python är superbra för både nybörjare och dem som har hållit på med Scratch. Ett utmärkt första enkelt programmeringsspråk som är viktigt att barn lär sig när de vill börja med programmering. 

Idag är Python ett av de språken som växer allra starkast och används i några av världens mest populära tjänster och program, som bland annat Google, Spotify, YouTube, Instagram med flera.

Vad är syftet med att barn lär barn sig Python?

Programmering för barn är så viktigt och det finns många fördelar med att lära sig Python.  Programmering ökar kreativt, inom den digitala världen är programmering grundstenen och finns överallt. Programmering tränar hjärnan, med programmeringen löser man kluriga problem då tränar barn sin hjärna. Det finns forskning som hävdar att barn som programmerar har bättre analytisk förmåga, minne och språkkunskaper. Programmering hjälper att barn förstår tekniken bättre, vi går mot ett samhälle som grundar sig mer och mer på teknik. Genom att barn lär sig programmering kan de förstå hur tekniken fungerar och varför den fungerar på detta sätt.

Scratch programmering

kr 1100 Kurs pris
 • Längd: 2 Månader
 • Lektioner: 8
 • Timmar: 12 timmar
 • Ålder: 8 - 14 år
NY

Vad är Scratch?

Scratch är en mjukvara framtagen av Massachusetts Institute of Technology för att introducera programmering som koncept för barn och unga. Barnen som börjar med Scratch lär sig snabbt koncept av programmering.

Vad lär barn sig när de arbetar med scratch?

Barnen lär sig logik och matte på ett motiverande och meningsfullt sätt. Barn som använder Scratch blir ännu mer kompetenta ”mini-programmerare” och lär sig om designprocessen när de arbetar med sina programmeringsprojekt. 

Scratch ger förutsättningar för att barn får möjlighet att tänka kreativt, analysera, programmera sina egna spel och program istället för att bara spela spelen samt samarbeta med andra. Att arbeta med och skapa projekt i Scratch ger även en djupare förståelse för den digitala världen och barn förstår att datorerna tar sina instruktioner från människor.

Anmälan till kursen

Dela på:

0
Elever
0
Deltagare
0
Volontärer
0
Medlemmar

Bli medlem

Gå med i “Tillsammans är vi Starka” genom att bli medlem!

Donera

Ni kan donera via Swish eller banköverföring

1- Via Swish

Ni kan donera via Swish nummer:

1233213543

1- Via Bank

Clearingnummer:
8327-9
Kontonummer:
693 903 473-9
IBAN:
SE80 8000 0832 7969 3903 4739
BIC (8 tecken):
SWEDSESS
BIC (11 tecken):
SWEDSESSXXX