Skip to content

Jobbs ansvar- arbetsförmedling eller rekryteringsföretag

Panel

Kinan Halal

Seniorkonsulent på Novare Potential

Nisreen Jomaa

Arbetsförmedlare

Panel moderator:

Nour Abdulsalam

Jobbet är en del av självuppskattning som gör det möjligt för varje individ att bygga upp sin personlighet samt bidra till att bygga upp samhället. Integration är nyckeln för en lyckad inkludering i det svenska samhället och arbetet är en viktig faktor i integrationsprocessen. 

De kommande utmaningarna tar aldrig slut och vägen till det nya samhället är lång och består av många utmaningar som individen måste klara av för att etablera sig. 

En stor del av nyanlända upplever svårigheter när det gäller att hitta ett jobb, och när Corona Krisen kom så har det blivit ännu svårare att hitta jobb. 

Arbetsministern Eva Nyr Damak sa att Sverige har det väldigt tufft när det gäller arbetsmarknaden på grund av Corona pandemin och att arbetslösheten har ökat från 9,8 procent till 30 procent hos ungdomarna.  

I samband med den höga arbetslösheten påpekas att nyanlända är den mest utsatta gruppen för arbetslösheten i samhället.  

Sveriges radio rapporterade under September månaden att Corona krisen har lett till att antalet arbetslösa allmänt har ökat vilket även har orsakat att svårighetsgraden har ökat för de personer som inte har kunnat hitta jobb tidigare.  Totalt 11 tusen personer har blivit uppsagda från deras arbete. De mest drabbade är ungdomarna, flyktingarna och personerna med låg utbildning. 

Vi diskuterar de följande frågeställningar: 

  • Hur långt har integrationen kommit för de nyanlända på arbetsmarknaden ?
  • Vad är nyckel att få komma in på arbetsmarknaden?
  • Hur ligger det till på arbetsmarknaden med tanken på pandemin och hur hanterar arbetsförmedlingen situationen när det gäller den mest drabbade gruppen som är nyanlända? 
  • Vad har rekryteringsföretagen för roll i utvecklingen?

Corona och vaccin

Coronavaccinet, dagens populära och aktuella diskussion. I en internationell satsning för att ta fram ett effektivt vaccin mot Coronaviruset, behöver vi hantera den enorma mängden av information som är en blandning av motsägelser och rykten samt fakta.
Läs Mer

Social och barn omhändertagen

Alla barn har rätt till samma rättigheter…Alla barn har rätt till säkerhet…Alla barn har rätt till trygghet, omsorg och trivsel. Att växa upp och skyddas i ett hälsosamt miljö långt bort från all slags våld.
Läs Mer

Entreprenörskap och arbetsmarknad

Arbetet är allas besatthet! Det är en nödvändighet att kunna försörja sig för ett bra liv. Självförverkligande är en viktig faktor för att bygga en individs personlighet och därmed bygga samhället.
Läs Mer

Svensk hälso- och sjukvårdssystemet

Hälso- och sjukvårdssystemet i Sverige skiljer sig från andra länder när det gäller organisation och kapacitet. Det finns också flera medicinska verksamheter som tillsammans utgör detta hälsosystem.
Läs Mer

Fredliga samexistensen är en mänsklig rättighet

Fredliga samexistensen inom ramen för mänskliga, moraliska och sociala normer är en mänsklig rättighet och den är vårt gemensamma ansvar i samhället och börjar i individnivån, från oss själva!.
Läs Mer

Barns identitet

Det finns en kinesisk ordspråk som säger: ”Ingen skatt kan överleva genom tre generationer”. Gäller detta ordspråk även för invandrarnas kultur också?..
Läs Mer

Aktivt medborgarskap

issa kom för ett bättre liv, för en säkrare framtid ….för famil­jeå­ter­för­e­ning…för kärlek … och andra kom för kort tillfällig stabilitet innan de återvände till en plats som de kanske anser bättre! Oavsett orsaker som gör invandring till en lösning
Läs Mer

Corona mellan sanning och myter

Coronaviruset, eller Covid -19 … när vi hör namnet på viruset dyker flera frågor och funderingar upp… statens roll är att komma ut med medicinska rekommendationer, och satsa med studier samt undersökningar kring viruset, frågan är om det är en risk staten tar eller om det är en plan som är tydlig ?
Läs Mer
Dela på:

Donera

Ni kan donera via Swish eller banköverföring

1- Via Swish

Ni kan donera via Swish nummer:

1233213543

1- Via Bank

Clearingnummer:
8327-9
Kontonummer:
693 903 473-9
IBAN:
SE80 8000 0832 7969 3903 4739
BIC (8 tecken):
SWEDSESS
BIC (11 tecken):
SWEDSESSXXX