Skip to content

Entreprenörskap och arbetsmarknad

Panel

Baraa Reda

VD för Innovation Plus och en entreprenörs expert

Mohamad Barhamji

Finansiell consult i Swedbank, founder av en ekonomi plattform

Panel moderator:

Nour Abdulsalam

Arbetet är allas besatthet! Det är en nödvändighet att kunna försörja sig för ett bra liv. Självförverkligande är en viktig faktor för att bygga en individs personlighet och därmed bygga samhället. 

En stor del av de nyanlända i Sverige går igenom svåra utmaningar på arbetsmarknaden som skiljer sig i sina regler, lagar och arbetsmiljöer från de samhällen de kom ifrån.

Många av oss har utbildningar eller  yrken tidigare och har sökt jobb hos många företag……kanske har antalet jobbansökningar överstigit hundratals ansökningar! Vad är lösningen? 

Ska vi fortsätta söka med hopp att hitta jobb eller ska vi ge upp och skylla på problematiken i systemet istället…..eller borde vi söka efter andra lösningar och kanske tänka kreativt utanför boxen för att starta ett eget företag.

Vänta på jobb…..eller starta ett eget projekt?

Alla önskar sig ett bekymmerslöst, anständigt, framgångsrikt liv, dock saknar många förutsättningar. En del av oss försökte men lyckades inte ….vissa är tveksamma….vissa har inte tagit beslut trots att vi alla har förmågor som vi kanske behöver sätta fart på. 

Vi diskuterar de följande frågeställningar:

  • Hur kan jag bli en framstående entreprenör ?
  • Hur påbörjar jag ett projekt i Sverige?

Corona och vaccin

Coronavaccinet, dagens populära och aktuella diskussion. I en internationell satsning för att ta fram ett effektivt vaccin mot Coronaviruset, behöver vi hantera den enorma mängden av information som är en blandning av motsägelser och rykten samt fakta.
Läs Mer

Social och barn omhändertagen

Alla barn har rätt till samma rättigheter…Alla barn har rätt till säkerhet…Alla barn har rätt till trygghet, omsorg och trivsel. Att växa upp och skyddas i ett hälsosamt miljö långt bort från all slags våld.
Läs Mer

Svensk hälso- och sjukvårdssystemet

Hälso- och sjukvårdssystemet i Sverige skiljer sig från andra länder när det gäller organisation och kapacitet. Det finns också flera medicinska verksamheter som tillsammans utgör detta hälsosystem.
Läs Mer

Jobbs ansvar- arbetsförmedling eller rekryteringsföretag

Jobbet är en del av självuppskattning som gör det möjligt för varje individ att bygga upp sin personlighet samt bidra till att bygga upp samhället. Integration är nyckeln för en lyckad inkludering i det svenska samhället och arbetet är en viktig faktor i integrationsprocessen.
Läs Mer

Fredliga samexistensen är en mänsklig rättighet

Fredliga samexistensen inom ramen för mänskliga, moraliska och sociala normer är en mänsklig rättighet och den är vårt gemensamma ansvar i samhället och börjar i individnivån, från oss själva!.
Läs Mer

Barns identitet

Det finns en kinesisk ordspråk som säger: ”Ingen skatt kan överleva genom tre generationer”. Gäller detta ordspråk även för invandrarnas kultur också?..
Läs Mer

Aktivt medborgarskap

issa kom för ett bättre liv, för en säkrare framtid ….för famil­jeå­ter­för­e­ning…för kärlek … och andra kom för kort tillfällig stabilitet innan de återvände till en plats som de kanske anser bättre! Oavsett orsaker som gör invandring till en lösning
Läs Mer

Corona mellan sanning och myter

Coronaviruset, eller Covid -19 … när vi hör namnet på viruset dyker flera frågor och funderingar upp… statens roll är att komma ut med medicinska rekommendationer, och satsa med studier samt undersökningar kring viruset, frågan är om det är en risk staten tar eller om det är en plan som är tydlig ?
Läs Mer
Dela på:

Donera

Ni kan donera via Swish eller banköverföring

1- Via Swish

Ni kan donera via Swish nummer:

1233213543

1- Via Bank

Clearingnummer:
8327-9
Kontonummer:
693 903 473-9
IBAN:
SE80 8000 0832 7969 3903 4739
BIC (8 tecken):
SWEDSESS
BIC (11 tecken):
SWEDSESSXXX